НОВИНИ

        Михаил Фолев – изпълнителен директор на „Тролейбусен транспорт – Пазарджик”АД е сред 10-те отличени най-добри български ръководители за 2014 година. Той бе избран сред общо 120 мениджъри от цялата страна от всички сфери на бизнеса, представители на държавните институции, образованието и здравеопазването, номинирани в първото издание на националния конкурс „Ръководител на годината”, организиран от Асоциация”Сенатор”, с подкрепата на „Президентски клуб България”. На официална церемония в столицата, лично вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин връчи наградите на отличените мениджъри и заяви, че най-важното в тези награди е отношението на колегите не към строгия началник, а към човека, който координира, мобилизира, вдъхновава и прави така, че колективът да има резултати.

            Критериите, по които специално подбраното жури оцени ръководителите са човечност в отношенията, осигуряването на добри условия за труд и почивка, както и организирането на обучения и мероприятия за повишаване на квалификацията и личностното израстване на персонала. „Това отличие е голяма отговорност, но пък показва, че сме на прав път”- заяви по време на официалната церемония Михаил Фолев и благодари за признанието. „Целта на конкурса, който е под патронажа на социалния министър Ивайло Калфин, е да се поощрят и популяризират усилията на ръководителите в предприятията и учрежденията, които работят в трудни времена,  често пъти са поставени под сериозен натиск и трябва да вземат решения освен за повишаване на икономическия растеж и производителността на труда, така и за подобряване на условията за ползотворен труд и почивка”- каза директорът на Асоциация”Сенатор” г-жа Снежана Георгиева.

             Церемонията по награждаване на победителите се проведе в зала „Средец” на Шератон хотел Балкан в София. 

От първи юни влиза в сила лятното разписание

on Четвъртък, 31 Май 2018. Posted in НОВИНИ

Уважаеми пътници,

от утре, 1-ви юни 2018 година тролейбусите, обслужващи обществения транспорт на град Пазарджик ще се движат по лятно разписание. Промяната касае движението на тролеите  както през делничните, така и през почивните дни. Новото разписание ще е в сила и през трите летни месеца - до края на август. Подробно можете да се запознаете с часовете на тръгване от началните спирки в раздел РАЗПИСАНИЕ. 

Започва подмяната на пенсионерските карти

on Четвъртък, 01 Март 2018. Posted in НОВИНИ

          От 01.03.2018 г. "Тролейбусен транспорт - Пазарджик" АД започва подмяната на картите за безплатно пътуване по линиите на дружеството, на гражданите над 70 годишна възраст и на лицата с първа и втора група инвалидност, навършили 68 години. Картите се издават в Бюрото за абонаментни карти на ул. "Екзарх Йосиф" в Пазарджик, на спирката пред Младежкия дом. Необходимо е гражданите да предоставят лична карта и актуална снимка. Работното време на Бюрото за абонаментни карти е от 09:30 до 14:00 часа и от 15:00 до 18:30 часа в дните от понеделник до петък.  

Пазарджик разкрива единствения извънстоличен професионален учебен център за подготовка на шофьори на тролейбуси

on Понеделник, 12 Октомври 2015. Posted in НОВИНИ

     От 20-ти октомври в Пазарджик започва да функционира едиствения извънстоличен професионален учебен център за подготовка и обучение на шофьори в електротранспорта. В него ще могат да получат квалификация мъже и жени, навършили 24 години,  от цялата страна. Общо 11 са градовете в България, които продължават да развиват електротранспорта, като екологично чиста, зелена алтернатива, но нови кадри на практика почти е невъзможно да се обучават. Причина за това е, че такива курсове се провеждат единствено в София, а достъпът до този тип подготовка на хора, живеещи извън столицата е силно ограничен. Това накара ръководството на общинското дружество „Тролейбусен транспорт – Пазарджик”АД да положи усилия и да привлече на собствен терен специалисти в обучението на тролейбусни шофьори.

   Изкаралите курса ще се сдобият с категория, специализирана за шофиране на тролейбусни мотриси. Квалификационният курс ще се провежда в рамките на 10 дни. Изискванията към кандидатите са, освен да са над 24 годишни, да имат категория Д, минимум средно образование и психологическа годност за категория Д, код 103.

    Безспорен факт е, че тролейбусният транспорт е по-екологичен и по-ефективен в енергийно отношение от автобусния, с 40% е по-евтин от трамвайния по отношение на изграждането, по-тих е. Поддръжката му е най-евтина от всички видове градски транспорт.  Неговото развитие съответства на европейската транспортна политика. И докато през последните години тролейбусният транспорт в четири областни центъра в страната беше закрит, пазарджишкото дружество за тролейбусни превози инвестира средства в обновяването на парка с 8 нови тролея, а сега и в обучението на бъдещи кадри.

 

 

 

Временен режим на движение на тролеите в събота и неделя заради предстояща профилактика

on Сряда, 25 Април 2018. Posted in НОВИНИ

Във връзка с извършването на профилактика на въздушно-контактната електропреносна мрежа на „Тролейбусен транспорт - Пазарджик“ АД ще бъде въведен временен режим на движение на тролейбусния транспорт за предстоящите почивни дни.

В събота, на 28-ми април всички тролейбуси ще се движат по Линия 1 – през Търговията.

На следващия ден, в неделя – 29-ти април, движението на тролеите ще е само по линия 1Е – покрай Автогара Пазарджик.

Промяна в графика на движение не се предвижда, тролейбусите ще се движат по утвърденото разписание за почивни дни.

Празнично разписание на тролейбусите в Новогодишната нощ!

on Петък, 29 Декември 2017. Posted in НОВИНИ

Уважаеми клиенти,

Обслужването на тролейбусните линии по време на предстоящите празнични дни ще бъде, както следва: в неделя, на 31–ви декември последният курс от ж.п. гара Пазарджик в посока център ще бъде в 20:00 часа. Преди това, през целия ден, тролейбусните коли ще се движат според обявеното разписание за празнични дни. На първи януари, понеделник, първият курс от тролейбусното депо в кв. „Устрем“ ще бъде в 09:00 часа, след което курсовете по различните линии ще продължат по празничното разписание.

Ние държим на семейните ценности и на това, в Новогодишната нощ нашите служители да са с близките си!

Благодарим за разбирането и ви пожелаваме здрава, щастлива и добротворна 2018-та година!

 

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

on Петък, 22 Декември 2017. Posted in НОВИНИ

      Скъпи съграждани, уважаеми бизнес партньори, колеги, най-сърдечни пожелания за много здраве, късмет и повече усмивки! Нека новата година бъде в пъти по-добра за вас и вашите близки и да ви донесе много успехи и перспективи! Нека само хубави неща да радват вашите сърца! Бъдете здрави и позитивни, последователни и упорити! Посрещнете 2018-та година с радост, живейте я в щастие, изпратете я със здраве! 

        Весели празници!

 

МИХАИЛ ФОЛЕВ

Изпълнителен директор

В неделя автобуси ще заменят тролеите, заради профилактика на въздушно-контактната мрежа

on Петък, 03 Ноември 2017. Posted in НОВИНИ

         Предстоящата неделя, на 05 ноември, автобуси ще заменят тролеите по линии 1Е и 2Е. Причината - продължаващата профилактика на въздушно-контактната електропреносна мрежа.

Кастрене на надвиснали клони ще се извършва в часовете от 08:00 до 16:00 часа по следните участъци:

1. По ул. “Любен Боянов“, в отсечката от северното кръгово кръстовище на моста на р. “Марица“ до бул. „Христо Ботев“.

2. По бул. „Христо Ботев“, в отсечката от ул. “Любен Боянов“ до бул. „Ал. Стамболийски“ в двете посоки.

3. По ул. „Д-р Никола Ламбрев“, в отсечката от южното кръгово кръстовище на моста на р. “Марица“ до ул. „Мильо войвода“.

4. По ул. „Мильо войвода“, в отсечката от ул. „Д-р Никола Ламбрев“ до ул. „Царица Йоанна“.

5. По ул. „Царица Йоанна“ на спирка ж.п Гара.

6. По ул. „Синитевска“, в отсечката от ул. “Мильо войвода“ до ул. „Заводска“ в двете посоки.

В указаните часове ще бъде въведена временна организация на движението. Поради наложителното изключване на напрежението по ВЕКМ, тролейбусите по линии 1Е и 2Е няма да се движат. За удобство на гражданите, всички курсове на тролеите ще бъдат обслужвани от автобуси със същата номерация, по утвърдените разписания и маршрути.

Профилактика на контактната мрежа налага временен режим на движение на тролеите в събота и неделя

on Петък, 20 Октомври 2017. Posted in НОВИНИ

        Във връзка с предстоящата профилактика на въздушно-контактната електропреносна мрежа за есенно-зимния сезон и необходимостта от кастрене на надвиснали клони, ще бъде въведен временен режим на движение на тролейбусния транспорт за предстоящите почивни дни.

В събота, на 21.10.2017 г., за времето от 08:00 до  14:00 часа тролейбусите ще се движат по линия 1 – през Търговията. След 14:00 часа движението на тролеите ще бъде пренасочено по линия 1Е – покрай Автогара Пазарджик.

В неделя, на 22.10.2017 г., за времето от 08:00 до 16:00 часа тролейбусни линии 1Е и 2Е ще бъдат обслужвани от автобуси със същата номерация, по утвърдените маршрути.

 

В сила от 11 септември влиза зимното разписание

on Вторник, 05 Септември 2017. Posted in НОВИНИ

    Уважаеми пътници, от понеделник 11-ти септември 2017 година, влиза в сила новото разписание на тролейбусите. Повече информация и пълното разписание на всички линии, можете да намерите в раздел РАЗПИСАНИЕ.

В неделя автобуси ще заменят тролеите, заради профилактика на въздушно-контактната мрежа

on Четвъртък, 17 Август 2017. Posted in НОВИНИ

       В неделя, на 20-ти август, автобуси ще заменят тролеите по линии 1 и 1Е. Причината - предстоящата профилактика на въздушно - контактната електропреносна мрежа. Кастрене на надвиснали клони ще се извършва в часовете от 08:00 до 16:00 часа по бул." Георги Бенковски", в отсечката от ул."Кочо Честименски" до бул. "Христо Ботев". В указаните часове ще бъде въведена временна организация на движението. Поради наложителното изключване на напрежението по ВЕКМ, тролейбусите по линии 1 и 1Е няма да се движат. За удобство на гражданите, всички курсове на тролеите ще бъдат обслужвани от автобуси със същата номерация, по утвърдените разписания и маршрути. 

Временен режим на движение на тролеите в събота, заради профилактика на ВЕКМ

on Четвъртък, 23 Февруари 2017. Posted in НОВИНИ

Уважаеми пътници,

Във връзка с предстоящата техническа профилактика на въздушно-контактната мрежа ще бъде въведен временен режим на движение на тролейбусите. В събота, на 25.02.2017 г., за времето от 08:00 до 14:00 часа, тролейбусите по линии 1Е и 2Е ще се движат по маршрута на линия 1 – през Търговията. 

Промяна разписание

on Вторник, 10 Януари 2017. Posted in НОВИНИ

        Уважаеми пътници,

       Поради обявената грипна епидемия в почти цялата страна и в частност в Пазарджик, се налагат временни промени в графика на движение на „Тролейбусен транспорт – Пазарджик“ АД. Усложнената епидемична обстановка извади от строя солидна част от служителите на дружеството, което налага разместване на някои от курсовете. За да се избегнат луфтове в графика на движение на тролейбусните коли, в новото разписание са направени промени в часовете на тръгване от начална и крайна спирка, така че оптимално да бъдат покрити курсовете през целия ден, включително и в пиковите часове.

    Съжаляваме за причинените неудобства и благодарим за съпричастността и разбирането, в така създалата се сложна ситуация!  

Съкратени курсове на тролеите в Новогодишната нощ!

on Сряда, 28 Декември 2016. Posted in НОВИНИ

      Уважаеми клиенти,

     Обслужването на тролейбусните линии по време на предстоящите празнични дни ще бъде, както следва: в събота, на 31 декември – последният курс от жп гара Пазарджик в посока център ще бъде в 19:30 часа. Преди това, през целия ден, тролейбусните коли ще се движат, според обявеното разписание за празнични дни. На първи януари, неделя, първият курс от тролейбусното депо в кв. Устрем ще бъде в 08:10 часа, след което курсовете по различните линии продължават по празнично разписание.

        Ние държим на семейните ценности и на това в Новогодишната нощ, нашите служители да са с близките си!

     Благодарим за разбирането и ви пожелаваме здрава, щастлива и добротворна 2017-та година!!!       

 

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!

on Петък, 23 Декември 2016. Posted in НОВИНИ

    Уважаеми колеги,

     В навечерието на Рождество Христово, искам от свое име да благодаря на целия личен състав за проявения висок професионализъм през цялата отиваща си година!

     На всички наши клиенти – благодаря за доверието и лоялността!

  С благодарност за отличното партньорство се обръщам към и представителите на всички институции и търговски дружества, с които работим заедно!

   Пожелавам на вас и вашите семейства весело посрещане на светлите коледни празници и новата 2017 година! Нека в домовете ви да има топлина, радост и вяра в доброто бъдеще! Нека домът на всеки от вас бъде благословен с добруване, разбирателство и късмет!

 

МИХАИЛ ФОЛЕВ

изпълнителен директор

 

От понеделник 19 декември, промяна на разписанието на тролейбусите по линии №2 и №2А

on Четвъртък, 15 Декември 2016. Posted in НОВИНИ

     Уважаеми пътници, от понеделник 19 декември 2016 година, влиза в сила ново разписание на тролейбусите. Повече информация и пълното разписание на всички линии, можете да намерите в раздел РАЗПИСАНИЕ.

[12  >>